A kollégiumról

Kedves Szülők/ Leendő kollégisták!

A Kisfaludy Sándor Gimnázium kollégiuma szeretettel várja iskolánk vidéki tanulóit! A kollégium célja, amellett hogy szolgálja az oktatás feltételeit, otthonos légkört biztosítson a diákoknak.

A kollégium a nagymúltú gimnázium 1987-es felújításakor az épület tetőterében kapott helyet. A kollégista diákok a püspöki palotából az 1988-as tanévben az iskola fennállása óta első ízben költözhettek be a gimnázium épületébe.

A kollégiumba kizárólag a gimnázium tanulói kapnak elhelyezést, a lakhatás ingyenes, a napi háromszori étkezésért étkezési térítési díjat kell fizetni a tanulóknak. A kollégium befogadóképessége 45 fő.

Mind a lány, mind a fiú részlegen 6-6 szobánk van, melyek jellemzően négyágyasak.

A kollégium két teakonyhával, hűtési, melegítési, főzési lehetőséggel rendelkezik. Két kisebb társalgóban a tanulók közösségi életet élhetnek, használhatják a kollégium számítógépeit.  Mind a kollégium gépeihez, mind a tanulók eszközeihez korlátlan wifit biztosítunk. A tanulószoba helyiségében a kötelező tanórán túl tévézhetnek, pinpongozhatnak a diákok. Nevelőtanári irányítás és felügyelet mellett az iskola tornatermében sportolási lehetőség van.

Gyakran veszünk részt a város által nyújtott kulturális programokon, előadásokon.

Kollégiumunk viszonylag kislétszámú. Elmondhatjuk, hogy tényleg úgy működünk, mint egy nagycsalád: a kollégium, a maga barátságos helyiségeivel, berendezéseivel, a jól képzett, együttműködő, szeretetteljes légkört teremtő nevelőtanárokkal és a bentlakó diákokkal. Kiemelten fontosnak tartjuk az egyéni törődést és a szülőkkel való aktív kapcsolattartást. Segítő beszélgetésekkel, nyitott légkörrel támogatjuk a kamaszokat.

Szeretettel várjuk a távoli településeken élő diákokat a kollégiumba!

 

A kollégium programjáról, napirendjéről, munkatervéről a megfelelő menüpontok alatt részletesen tájékoztatást adunk.

 

Soós Eszter
kollégiumi munkaközösség-vezető