Beszámoló
Kisfaludy Sándor Gimnázium, Sümeg
KSG Napok 2024. 04.23-26.

Ebben a tanévben a mi osztályunk szervezte a Kisfaludy Napokat, ami óriási felelősséggel járt, és nagy odafigyelést igényelt részünkről. Szeptember óta készültünk már, és minden részletet alaposan megterveztünk. Témának a Walt Disney mesefilmeket választottuk a 100 éves évforduló miatt. Az osztályok már előzetesen kaptak feladatot, egy kisfilmet készítettek a kihúzott mesecím alapján.

Április 23-án a Művelődési Központban került sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol iskolánk alapítójára és névadójára emlékeztünk, és a Tablók könyve bemutatójára is sor került.

Másnap délután a sporté volt a főszerep, röplabda, foci, asztalitenisz és szkander-bajnokságon vehettek részt az osztályok képviselői.

Csütörtökön 17.30-kor kezdődött a KSG Napok egyik fénypontja, a bál. Belényesi Barnabás énekes-zenés produkciója nyitotta meg az esti programot, később pedig tombolasorsolásra került sor, ahol sok értékes nyeremény talált gazdára. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden támogatónknak a segítségét. Fő támogatónk az OTP Bank Nyrt volt.

A pénteki záró napon reggel 8.15-kor Végh László polgármester úr köszöntője után, az osztályok hagyományos jelmezes felvonulására került sor a város főutcáján. Délelőtt különböző vetélkedőkön mérhették össze a diákok tudásukat, kreativitásukat. 13 óra körül került sor a hét versenyeinek ünnepélyes eredményhirdetésére. A sporteredményeken kívül a hét összesített versenyeinek helyezettjeit is ismertettük. A hét megmérettetéseinek végső győztese a 11. C osztály lett, akik egy csodálatos tortát nyertek, mozijegyeket a Ligetplex Cinema, Gyenesdiás moziba, illetve a sümegi Püspöki Palotába egy tárlatvezetést. Külön gratulálunk a 9/Ny osztálynak, akik első alkalommal vettek részt ilyen versenyen, mégis az előkelő 2. helyet szerezték meg.

Úgy érezzük, hogy ez a program nagyon jó csapatépítő erővel bírt, minden osztályközösség  – a miénk is – még jobban összekovácsolódott. Rendkívül jól éreztük magunkat a szervezés és a lebonyolítás során egyaránt.

 10.c osztály