Gimnáziumunk 50 tanulója és 5 tanára 2024. március 09-15. között élménydús kiránduláson vett
részt. Úti cél: Anglia (London, Kenti grófság, Brighton), Belgium (Brugge).

Iskolánk kis csoportja 2024. márciusban Angliába látogatott. Rengeteg élménnyel és számos új barátsággal gazdagodtunk kirándulásunk során.

Még sötét volt mikor útra keltünk, de kedvünket ez sem szegte, hiszen tudtuk, hogy nagyszerű kalandokkal gazdagodunk majd. Az Aachen mellett lévő tranzitszállásunkra noha kimerülten, de épségben érkeztünk.

Második napunk is korán kezdődött, de tudtuk, hogy hamarosan célba érünk. Megnéztük Canterburry kanyargós utcáit, és ismerkedtünk az angol légkörrel. Este találkoztunk a befogadó családjainkkal, akik mérhetetlen kedvességgel és hatalmas vendégszeretettel vártak bennünket.

Másnap felfedeztük London nyüzsgő városát és annak tömérdek látványosságát, majd nap végén a London Eye tetejéről ismét megcsodálhattuk a tájat.

Következő napon megtapasztalhattuk az igazi esős angliai időjárást. Ismét Londonba vezetett utunk, ahol a Szent Pál székesegyház és a British Múzeum lenyűgöző kincseit láthattunk. Programjainkat vásárlással zártuk az Oxford Streeten.

Ötödik napunkon az angliai vidéket látogathattuk meg, ahol mintha a régi korokban állt volna meg az idő. Brighton óvárosának felfedezése közben sokan az Északi-tenger zord hullámaival is találkoztak. A Seven Sisters szikláin folytattuk a térség felfedezését, ahol a széllökések útját semmi sem állta, de a látvány mindenképp megérte.

 Hatodik napunkon búcsút vettünk Londontól és a kedves szállásadóinktól. Még megtekintettük a belgiumi Brugge kis ékszerdoboznak tűnő városát, amelyet nem véletlen neveznek ,,az észak Velencéjének”. Megkóstoltuk a belga ételkülönlegességeket, majd indultunk Aachenbe.

Utolsó napunkat már csak az addigra jól megszokott buszunkban töltöttük. Este 10 óra körül érkeztünk haza, fáradtan, de tele új történetekkel. Remélhetőleg mindenki jól érezte magát a kiránduláson. Köszönet a velünk utazó tanároknak, akik megtettek mindent a tanulmányi út sikeressége érdekében.

Horváth Zsuzsanna 9. c osztály