Iskolánk számos tanulója 2023. december 22-én egy nagyszerű kirándulás keretében Bécsbe látogathatott el tanári kísérettel. A fő úti cél a híres bécsi karácsonyi vásár volt, de emellett alkalmunk nyílt a város és a Bécsi Műszaki Múzeum megtekintésére is.

A busz 8:00-órakor a sümegi Hét vezér térről indult. A körülbelül két és fél órás út után a program a Bécsi Műszaki Múzeum megtekintésével kezdődött. A múzeum után elhaladtunk a shrönbrunni kastély előtt is. Kis séta után felszálltunk a buszra és elindultunk a karácsonyi vásár felé. Miután odaértünk, kaptunk egy kis szabadidőt. Mindenki kedve szerint kóstolhatta meg a helyi finomságokat, nézegethette a bódék hatalmas kínálatát, vagy éppen felmelegíthette magát egy kis forró csokival. A hely hangulata mindenkit magával ragadott, amiben a gyönyörű fények is nagy szerepet játszottak. Mindenkit lenyűgözött a város látványa. A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, és jóllakott az ínyencségektől. Sokan vásároltunk jópofa kézműves ajándékokat szeretteinknek.

Nagyon jó hangulatban telt a kirándulás, igaz kicsit hideg volt, de azért egész jó időt fogtunk ki. A nagy tömeg ellenére sem veszítettünk el senkit. Reméljük lesz még alkalmunk ellátogatni ide.

/Papp Fanni 10.A/