Támogató együttműködés a különböző Kisfaludys generációk közt

A tavaszi szünet utolsó két napját Budapesten töltöttem az Öregdiákok Baráti Köre elnökének, Kaiser Mihálynak a meghívására. Az Öregdiákok Baráti Köre támogatja és segíti a fiatal Kisfaludys diákokat. Én is ennek lehettem részese. Sokan tudják, mik a jövőbeni terveim, mi szeretnék lenni, mit és hol szeretnék tanulni. Emiatt kaptam ezt a lehetőséget, és ezt a másfél napot Budapesten. Kaiser Mihály Úr lakásán volt a szállás, hétfőn este vacsorára hívott meg, majd másnap reggel találkoztunk újra, amikor elindultunk két megbeszélt helyszínre. Az első a számomra legfontosabb, az ELTE Természettudományi Kar volt, ahol az Őslénytanszékre volt meghívás.

Én ezen a tanszéken már jártam, ismerem, és a laborban dolgoztam is több napot, így most a tanszék körbevezetése elmaradt, helyette   Dr. Galácz András Professzorral beszélgethettem az egyetemről, az oktatásról, felvételről, lehetőségekről. Elmondta paleontológusok milyen területeken dolgozhatnak, milyen leletekkel foglalkoznak, hiszen nem csak dinoszauruszok maradványai érdekesek a kutatóknak, hanem minden, ami több millió évvel ezelőtt létezett. Sok történetet mesélt saját utazásairól, kutatásokról, hasznos tanácsokkal látott el, amiket szívesen fogadtam. Kaptam tőle saját könyvéből dedikált példányt, és az érettségihez, felvételihez jókívánságokat. Az egyetem után ebédre is meghívott Mihály Úr, és utána utaztunk ki Érdre, a Magyar Földrajzi Múzeumba.

Ott Dr. Kubassek János múzeumigazgató várt és fogadott minket, akivel nagyon jót beszélgettünk a geológiáról, földrajzól, kutatásokról, kutatókról. Érdekes történeteket mesélt feltárt és megtalált leletekről, eredményekről, és természetesen saját utazásairól is. Kaptunk tárlatvezetést, ahol megnézhettük a múzeum gazdag gyűjteményét. A beszélgetés után kaptam könyveket, újságokat.

Ezután délután indultam haza, de ez a két látogatás, találkozás tartalmas, hasznos és érdekes volt, sok élménnyel, információval és jó tanáccsal. Köszönöm ezt a lehetőséget Kaiser Mihálynak és Igazgatónőnknek, mert Ő is segített ennek az utazásnak a létrejöttében.

Hári Bence 12.a