Zsigó Balázs

Zsigó Balázs vagyok, és több mint egy évtizede végeztem az akkori Kisfaludy-Ramassetter Gimnázium tanulójaként.

Tudom, sokszor mondják, hogy az idő megszépíti az emlékeket, ám visszagondolva, a rosszabb napjaimon is mindig átsegítettek az ott tanuló akkori barátaim, tanáraim, a tanórák hangulata és az iskola rendezvényei.

Egy igazi nagy családként emlékszem vissza az akkori környezetre, mely segített átvészelni a tinédzserkor „nagy” gondjait, és útravalóval látott el a jövőt illetően.

Évek óta régi iskolatársaimmal vissza-vissza járunk december elején a dr. Stach Dezső Kosárlabda Emléktornára, melyen megemlékezhetünk a múltról és egy, a barátunkként a szívünkben élő, volt tanárunkról, akire bármiben és bármikor számíthattunk gimnáziumi éveink alatt.

A középiskolai tanulmányaim végeztével a Pannon Egyetem diákjaként haladtam az utamon tovább, ahol pár év elteltével Politológusi Diplomát szereztem, amivel sikeresen el is helyezkedtem.

Én személy szerint csak ajánlani tudom a középiskolai tanulmányok előtt álló fiatalok számára a sümegi gimnáziumot, hisz a saját példámból tudom, hogy az ott tanító tanárok mind szakmailag, mind emberileg felkészültek a diákság jelenét és jövőjét illetően.