Jutalomkirándulás Bécsbe

Idén ősszel is élvezetes kirándulással jutalmaztuk ez előző tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulóinkat. Az utazás Papp Imre Várkapitány támogatásával jöhetett létre, és 35 tehetséges diák volt a részese. Az egynapos program megszervezésére ezúttal az idegennyelvi munkaközösség kapott megbízást. A célpont így nem is lehetett más, mint egy osrszághatáron túli város: Bécs.

Az első állomás a Bécsi Természettudományi Múzeum, valamint a Bécsi Szépművészeti Múzeum volt, ahol két órát tölthettek a diákok. Előbbiben, a számos állatfaj megtekintése mellett, az ősemberek életéről szóló interaktív kiállítás, az óriási dinoszaurusz-csontvázak, valamint a közel 25000 éves Willendorfi vénusz mészkőszobra tűnt a legizgalmasabbnak. A Szépművészeti Múzeumban az egyiptomi gyűjtemény bilincselte le legjobban a csoportot.

A múzeumok után Bécs belvárosában folytatódott az idegenvezetéssel egybekötött séta, végighaladva a legjelentősebb épületeken. A Parlament, a Rathaus, a Hofburg díszes épületegyüttesei után a Stephansdomba látogatott el a csapat. Szabad programra és vásárlásra is jutott idő Bécs egyik leghíresebb bevásárlóutcáján. Végül az Operaház megtekintésével zárult a gazdag és színes program.

Köszönet a támogatóknak (Papp Imrének, Barcza Zoltánnak), valamint a program összeállításáért, és a szakértő idegenvezetésért a kísérő tanároknak: Belák Erika, Ladányi Edit, Sohár Márta, Nagy Emília tanárnőknek.