Vidáman telt az idei első DÖK-program2022.09.23-án a sümegi önkormányzat támogatásával a Mogyorós-dombon szerveztük első DÖK-ülésünket. Tavaly volt az első alkalom, amikor részt vehettünk egy hasonló programon, ami annyira jól sikerült, hogy idén is megszerveztük. Most nagyobb hangsúlyt kaptak a csapatépítő játékok, és emellett a jövőbeli elképzelések/tervek az iskolával és Sümeg városával kapcsolatban is.

Reggel elsétáltunk a Mogyorós-dombra, ami már önmagában is segített megalapozni a jó hangulatot és a beszélgetéseket is. Készítettünk magunknak reggelire szendvicseket, majd előkészítettük az ebédhez a hozzávalókat. Úgy gondoltuk, hogy a közös főzés is nagyon jó közösségi élmény, ezért magunknak készítettünk pincepörköltet Soós Eszter tanárnő és Dömötör Tímea segítségével. (Annyira finom lett, hogy nem maradt belőle!) Mialatt a pörkölt készült, csapatjátékokkal töltöttük az időt. Az egyik legviccesebb feladatban múmiát csináltunk egymásból! Emellett célba dobtunk, videót készítettünk, beszélgettünk is.

A várva várt ebédet Némethné Tóth Mónika – DÖK patronáló tanárunk – házi savanyúsága egészítette ki, ami nagyon finom volt (meg persze csípős is)!

Ebéd után komolyabb témákról beszéltünk, ötleteket gyűjtöttünk, majd összepakoltunk és elindultunk haza.

Úgy érzem, hogy egy nagyon kellemes, élményekben gazdag napot tölthettünk együtt, és nagyon hálás vagyok azért, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak!☺️

 

Szabó Gréti Gyöngyvirág

DÖK-elnök (12.c)