Get Adobe Flash player

Tallózó

Az intézményben a területileg illetékes gyermekjogi képviselő:

Makara Melinda
Fogadóóra helye, időpontja: Veszprém, Kossuth u. 10. 2. emelet 218-as szoba, minden
Munkaidőben elérhető telefonszáma:
06-20-4899-621
hónap első hétfő 13-15 óra között
E-mail: makara.melinda@obdk.hu
A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS
DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható: 06/80/620-055

 

 

 

Belépés

Országház

Szili Zoltán tanár úr szervezésében, idén eljuthattunk az országházba, Nagy Emília tanárnő kíséretével.

Kora reggel még köd gomolygott a föld felett és a nap se bukott még elő, mikor elindultunk. Miután egy átszállással eljutottunk Budapestre, metróval mentünk tovább az Országházhoz.

Ez a monumentális épület szemet gyönyörködtető látvány volt kívül és belül. Az épület belsejében az arany és a vörös szín dominál, ami fenséges, kifinomult hangulatot ad az épületnek. Először leraktuk a csomagjainkat az egyik teremben, majd átmentünk egy kisebb terembe, ahol egy vetélkedő során iskolánk egyik csapata majdnem elnyerte a kvíz fődíját, egy tortát. Sajnos erről egy plusz kérdésnél lecsúsztunk; de ezt leszámítva nagyon sokat tudtunk, hála Zoli bácsi tanításának. A kvíz után visszamentünk abba a terembe, ahol a csomagjainkat lepakoltuk és meghallgathattuk a pécsi képviselő, Csizi Péter előadását. Ezután eljátszottunk egy országgyűlést is, kiosztott szerepek szerint. A képzeletbeli képviselők arról vitázhattak, hogy legyen-e tanítás pénteken.

A parlamenti játék után kaptunk ebédet: volt ott minden földi jó, szendvicsek, sütemények és üdítők is. Miután végeztünk az étkezéssel, betekintést nyertünk egy igazi gyűlésre. Itt csöndben kellett lenni, ami meglepően jól ment mindenkinek. Nem sokat maradhattunk, de ezt kárpótolta az Országházban található gyönyörű könyvtár, ahol eltölthettünk egy kis időt. Mikor ott végeztünk, megérkezett az idegenvezetőnk, aki sok érdekes információt mondott el nekünk az épületről (például a vörös szőnyegek hossza). Majd a Szent koronát is megnézhettük. Miután összeszedtük a holminkat, az őrök bemutatták nekünk az őrségben szükséges mozdulatsort, amit már tavaly a Kisfaludy Napok programjaként az iskolánkban is megtekinthettünk. Ők is emlékeztek ránk tavalyról. Elbúcsúztattak minket és még volt egy kis szabadidőnk az Országház előtti téren, mielőtt tovább mentünk a vonatra. Mindenki gond nélkül hazaért a jó hangulatban telt nap után.

Mindenkinek ajánlom, hogy ha megteheti, legalább egyszer látogasson el ide, mert ez Magyarország egyik legnagyobb látványossága.

Albrecht Enikő (12.A) írása

 

Digitális napló

Projektjeink

 

Új Széchenyi terv

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 

 

ESZA

 A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

 

 

 

Iskola a facebook-on

Kisfaludy- napok

Rendezvényünk támogatói:

OTP Bank Nyrt. , Hotel Kapitány Wellness, Flóri Virágsarok (Tér Anikó), Construct -  Ker. Kft, Polydekor, Darnay Kálmán Alapítvány, Szülői Szervezet, ÁB Aegon (Barcza Zoltán), Németh Óra-Ékszer, Sarvaly Zrt., Csepregi József vállalkozó, Sissy Fashion, Dekoltázs Kft., Vikória szépségszalon, Scotti udvarház, Magyar Posta, Raák Optika, Horváth Istvánné optika, Avantgárd Sportbolt, Vianni

Szabó Kerttechnika, Agrovilág, Írókéz, Zebra papírbolt, Fókusz, Semmelweis Gyógyszertár, Tip-top Divat, PSF Kft., Virágkuckó, Rita Szépségszalon, Schell, Heineken, Spar, Gasztro Betyár, Thirty’s Étterem, Huber Cukrászda, Tringli Szilveszterné ajándékbolt, Farkas Autósbolt, Cseh Károly-Italker, Euromédia, Schluss Autósbolt, Tutiparty, Farkas Béla, Tourinform-TDM, Videotéka, Oszkai Réka (Kamilla Kézművesbolt), Kustos Gabriella, Varga Kinga, Tóth Tamás, Idegennyelvi munkaközösség, Neuberger-Kovács Beáta, Kőbán Tamásné, Szabados Zsuzsanna, Bolla Sándor, Francia pékség, Czémán Imre, Darvastó Foglalkoztató Intézet, Bútor és Lakberendezési Diszkontáruház (Eőry Dénesné), Allianz Hungária (Molnár Judit), Nemes Húsbolt