Get Adobe Flash player

Tallózó

Az intézményben a területileg illetékes gyermekjogi képviselő:

Makara Melinda
Fogadóóra helye, időpontja: Veszprém, Kossuth u. 10. 2. emelet 218-as szoba, minden
Munkaidőben elérhető telefonszáma:
06-20-4899-621
hónap első hétfő 13-15 óra között
E-mail: makara.melinda@obdk.hu
A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS
DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható: 06/80/620-055

 

 

 

Belépés

Élet menete

Idén októberben Sümegre is ellátogatott az Élet Menete Alapítvány „Elhurcolt életek” című vándorkiállítása, amely a holokauszt áldozatainak emléke előtt tiszteleg. A panelek elsősorban a zsidóság 1944-es deportálását mutatják be számos korabeli fénykép és forrásdokumentum kíséretében.

A Kisfaludy Sándor Múzeumban felállított kiállítást az odalátogatók mellett a helyi gimnázium tanulói is megtekinthetik iskolai tanórák keretében. A tárlat vezetésére a szervezők középiskolásokat kértek fel, így öt diáktársammal együtt én is lehetőséget kaptam arra, hogy a korszakkal kapcsolatos ismereteimet bővítsem, és az így szerzett tudásomat továbbadjam. A bemutatók alatt világtörténelem mellett a helyi zsidóság történetére is kitértünk, ezzel életközelibbé téve előadásainkat. A tárlatvezetéseket az idelátogató osztályok kivétel nélkül a legnagyobb figyelemmel kísérték végig, látható volt, hogy őket is megrendítették a témával kapcsoltban elhangzott történetek és az ezeket megörökítő fotók.

A kiállítás keretei között megismerkedhettünk azzal a tragédiával, ami a zsidóságot sújtotta a 20. század közepén, és amit holokausztnak nevezünk, továbbá megtudtuk, hogyan jutott el a fajgyűlölet a tömeggyilkosságig. Véleményem szerint a bemutatók tanulságaként mindnyájunk felelőssége az, hogy ez a folyamat még egyszer ne történhessen meg, ezt az üzenetet pedig előadásaink során a lehető leghatásosabb módon igyekszünk továbbadni.

 

Szeidl Orsolya

Digitális napló

Projektjeink

 

Új Széchenyi terv

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 

 

ESZA

 A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

 

 

 

Iskola a facebook-on

Kisfaludy- napok

Rendezvényünk támogatói:

OTP Bank Nyrt. , Hotel Kapitány Wellness, Flóri Virágsarok (Tér Anikó), Construct -  Ker. Kft, Polydekor, Darnay Kálmán Alapítvány, Szülői Szervezet, ÁB Aegon (Barcza Zoltán), Németh Óra-Ékszer, Sarvaly Zrt., Csepregi József vállalkozó, Sissy Fashion, Dekoltázs Kft., Vikória szépségszalon, Scotti udvarház, Magyar Posta, Raák Optika, Horváth Istvánné optika, Avantgárd Sportbolt, Vianni

Szabó Kerttechnika, Agrovilág, Írókéz, Zebra papírbolt, Fókusz, Semmelweis Gyógyszertár, Tip-top Divat, PSF Kft., Virágkuckó, Rita Szépségszalon, Schell, Heineken, Spar, Gasztro Betyár, Thirty’s Étterem, Huber Cukrászda, Tringli Szilveszterné ajándékbolt, Farkas Autósbolt, Cseh Károly-Italker, Euromédia, Schluss Autósbolt, Tutiparty, Farkas Béla, Tourinform-TDM, Videotéka, Oszkai Réka (Kamilla Kézművesbolt), Kustos Gabriella, Varga Kinga, Tóth Tamás, Idegennyelvi munkaközösség, Neuberger-Kovács Beáta, Kőbán Tamásné, Szabados Zsuzsanna, Bolla Sándor, Francia pékség, Czémán Imre, Darvastó Foglalkoztató Intézet, Bútor és Lakberendezési Diszkontáruház (Eőry Dénesné), Allianz Hungária (Molnár Judit), Nemes Húsbolt