Get Adobe Flash player

Tallózó

Az intézményben a területileg illetékes gyermekjogi képviselő:

Makara Melinda
Fogadóóra helye, időpontja: Veszprém, Kossuth u. 10. 2. emelet 218-as szoba, minden
Munkaidőben elérhető telefonszáma:
06-20-4899-621
hónap első hétfő 13-15 óra között
E-mail: makara.melinda@obdk.hu
A JOGVÉDELMI KÉPVISELŐ AZ ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS
DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT MUNKATÁRSA, AZ INTÉZMÉNYTŐL FÜGGETLEN SZEMÉLY
A fenti elérhetőségek sikertelensége esetén az OBDK zöldszáma hívható: 06/80/620-055

 

 

 

Belépés

Kollégium

Kollégium

 

Különös közzétételi lista 

 

Kollégium  
Vidéki tanulóinkat kollégiumunkban külön fiú- és leány részen, 4 ágyas, telefonos szobákban helyezzük el.
Tanulószoba, internet-hozzáférés, sportolási lehetőségek állnak a diákok rendelkezésére.
   

Élet a kollégiumban

 

A távolabbi településekről érkező diákoknak, valamint igény szerint azoknak a tanulóknak, akiknek gondot okoz a bejárás, kollégiumunkban tudunk férőhelyet biztosítani. A gimnázium tetőterében található kollégiumi részben 4 – 5 ágyas szobákba kerülnek diákok. A kollégiumi elhelyezésért, felzárkóztató foglalkozásokért és programokért nem kell fizetni, csak a napi háromszori étkezés nyersanyagnormáját kell téríteni.

A kollégium a tanítási órák után délután egy órától várja a diákokat és kimenő idejük fél ötig tart. A gyerekeknek délután sportolhatnak, felkereshetik az iskola könyvtárát, zeneiskolába vagy szakkörökre járhatnak. A tanulást és szórakozást a rendelkezésre álló internet kapcsolat is segíti.

 A napirendben három óra tanulószobai foglalkozás van. Ezután az esti teendőik mellett lehetőségük van tévézésre vagy filmklubon való részvételre, de nem ritkák a spontán beszélgetések, activity, betűvető és kártya partik a kollégium étkező, illetve társalgó részében.

A pedagógiai felügyeletet és szakmai feladatokat ellátó pedagógusok segítséget nyújtanak a diákoknak a tanulásban, ezen kívül törekednek családias légkör kialakítására a kollégium falain belül. Ehhez segítséget nyújtanak a gimnázium tanárai és dolgozói.

A tanulási időn kívül igyekszünk a kollégium életét még változatosabbá, színesebbé tenni különböző, iskolán kívüli, kollégisták részére szervezett programokkal. Egészségneveléssel kapcsolatos programok, tematikus foglalkozások és vetélkedők teszik mozgalmassá a hétköznapokat. Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi időszakban a diákok adományokat gyűjtenek a rászorulóknak és azt a Mikulásgyárnak juttatják el.

Az idei tanévben kollégiumunk AIESEC csereprogram résztvevőjeként két egyiptomi egyetemistát lát vendégül hat héten át. Mindez remek alkalom kollégiumunk lakóinak, hogy az angol nyelvet az iskolai órákon kívül is használják és megismerkedjenek egy másik ország kultúrájával és történelmével.  

 

 

Digitális napló

Projektjeink

 

Új Széchenyi terv

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 

 

ESZA

 A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

 

 

 

Iskola a facebook-on

Kisfaludy- napok

Rendezvényünk támogatói:

OTP Bank Nyrt. , Hotel Kapitány Wellness, Flóri Virágsarok (Tér Anikó), Construct -  Ker. Kft, Polydekor, Darnay Kálmán Alapítvány, Szülői Szervezet, ÁB Aegon (Barcza Zoltán), Németh Óra-Ékszer, Sarvaly Zrt., Csepregi József vállalkozó, Sissy Fashion, Dekoltázs Kft., Vikória szépségszalon, Scotti udvarház, Magyar Posta, Raák Optika, Horváth Istvánné optika, Avantgárd Sportbolt, Vianni

Szabó Kerttechnika, Agrovilág, Írókéz, Zebra papírbolt, Fókusz, Semmelweis Gyógyszertár, Tip-top Divat, PSF Kft., Virágkuckó, Rita Szépségszalon, Schell, Heineken, Spar, Gasztro Betyár, Thirty’s Étterem, Huber Cukrászda, Tringli Szilveszterné ajándékbolt, Farkas Autósbolt, Cseh Károly-Italker, Euromédia, Schluss Autósbolt, Tutiparty, Farkas Béla, Tourinform-TDM, Videotéka, Oszkai Réka (Kamilla Kézművesbolt), Kustos Gabriella, Varga Kinga, Tóth Tamás, Idegennyelvi munkaközösség, Neuberger-Kovács Beáta, Kőbán Tamásné, Szabados Zsuzsanna, Bolla Sándor, Francia pékség, Czémán Imre, Darvastó Foglalkoztató Intézet, Bútor és Lakberendezési Diszkontáruház (Eőry Dénesné), Allianz Hungária (Molnár Judit), Nemes Húsbolt